Gå til hovedindhold
RA.Type: Arkitekturmål, -principper og regler

Arkitekturprincip 3: Arkitektur og regulering understøtter hinanden

Projekters arkitekturleverancer skal bidrage til at sikre, at gældende love og anden regulering overholdes samtidig med, at lovgivningen udfordres og gøres digitaliseringsklar.

Indhold

  Arkitekturregler

  AR 3.1: Tag højde for juridiske bindinger i forhold til deling og genbrug af data og it-løsninger

  Arkitekturarbejdet sikrer, at gældende regulering overholdes, identificerer problemstillinger vedr. juridiske bindinger i forhold til tværgående processer, datadeling og genbrug af it-løsninger samt giver løsningsforslag til disse problemstillinger. Digitale løsninger skal følge loven, men som følge af digitaliseringen opstår også nye muligheder for at indrette den offentlige sektor på en mere hensigtsmæssig måde eller at regulere på en bedre måde. Derfor skal arkitekturen også anvendes til at udvikle nye og bedre muligheder for regulering og lovgivning.

  AR 3.2: Bidrag til digitaliseringsklar lovgivning

  Arkitekturen i digitaliseringsprojekter skal, hvor det er relevant, bidrage til fremover at skabe et bedre grundlag for digitaliseringsklar lovgivning, fx ved at skabe klarhed om de processer, regler og informationer, der indgår i den fælles opgaveløsning og ved den it-løsning, der anvendes.

  Print

  KL har udarbejdet to A1 plakater med de Fælleskommunale Arkitekturmål og de Fælleskommunale Arkitekturprincipper og -regler.

  HENT PLAKATERNE HER

  Kontakt

  Programleder

  Vibeke Normann

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3883

  Email: vno@kl.dk