Gå til hovedindhold

Der blev fundet 212 resultater der matcher din søgning på 'Status: Optaget i Rammearkitekturen'

Katalog over produkter som er optaget i Rammearkitekturen

Rammearkitekturen består af en lang række produkter, som er optaget og godkendt af repræsentanter fra KL, KOMBIT og kommunerne. I kataloget kan du bl.a. finde datastandarder, byggeblokke, klassifikationer, referencearkitekturer og meget andet. Du kan tilgå mere detaljerede beskrivelser af arkitekturprodukterne ved at klikke på arkitekturprodukternes titel.

RA.Rammearkitektur
RA.Område: Tværgående

Indhold i rammearkitekturen

Den fælleskommunale rammearkitektur består af en række arkitekturprodukter og specifikationer, som alle er fælles godkendt og optaget som en del rammearkitekturen. På denne side kan du tilgå produkter og specifikationer, og læse beskrivelser af disse, samt dykke ned i modeller og andet.

RA.Rammearkitektur
RA.Område: Tværgående

Byggeblokke i rammearkitekturen

Her kan du tilgå alle de byggeblokke som er optaget som en del af rammearkitekturen. Hver byggeblok har en beskrivelse og en model som er med til at specificere og forklare byggeblokkens formål og anvendelse.

Statusangivelser på indhold i rammearkitekturen

Et element i den fælleskommunale rammearkitektur, uagtet om det er en referencearkitektur eller en byggeblok, gennemgår typisk en modning fra idé til at elementet er i en sådan tilstand, at det kan godkendes til optagelse i den fælleskommunale rammearkitektur som en del af enten optaget i rammearkitekturen eller rammearkitekturens laboratorium. I løbet af denne modning vil der skulle ske et arbejde med at konkretisere idéen, udvikle, teste og afprøve elementet i pilotprojekter, dialog med interessenter m.m.

Gældende version af rammearkitekturen

Rammearkitekturen er under løbende udvikling, hvor arkitekturprodukter godkendes til optagelse i rammearkitekturen på et møde i Arkitekturboard. Når et nyt element/arkitekturprodukt optages opdateres rammearkitekturen til en ny version. På denne side kan du få overblik over nuværende status for den fælleskommunale rammearkitektur og dens udvikling.

Om INFO for rammearkitekturen

INFO for rammearkitekturen giver overblik over indholdet i den fælleskommunale rammearkitektur og giver samtidigt anvisninger til, hvordan rammearkitekturen kan implementeres i praksis. Læs mere her

Om rammearkitekturen

Den fælleskommunale rammearkitektur er de fælles rammer, vi sætter op for alle, der skal arbejde med kommunal it. Det er populært sagt den spillebane og de spilleregler, der gælder for it til kommunerne. Rammearkitekturen er et fælles regelsæt for, at kommunerne kan opnå bedre, billigere, sammenhængende og forandringsrobuste it-systemer, leveret af et bredt udsnit af leverandører.

Styring af rammearkitekturen

Den fælleskommunale arkitekturstyring og rammearkitekturen er forankret i Kommunernes It-Arkitekturråd, der er et rådgivende organ, som sammen med ledelserne i KL og KOMBIT har et hovedansvar for at udvikle og udbrede rammearkitekturen.

Introducerende plakater om rammearkitekturen

På denne side kan du finde Informative illustrationer om rammearkitekturen. Plakaterne kan anvendes til at opnå indblik og kendskab til rammearkitekturen. Plakaterne kan printes og hænges op for at skabe opmærksomhed samt udbrede rammearkitekturens budskad samt kommunernes fælles strategiske retning om it-arkitektur og digitalisering.

Bidrag til rammearkitekturen

Den fælleskommunale rammearkitekturs indhold skal gerne afspejle kommunernes behov. Derfor er vi meget interesseret i alt feedback, som kan hjælpe os med at udvikle rammearkitekturen.