Gå til hovedindhold

KLF-Online (KL Forretningsviden)

KLF står for KL Forretningsviden. Det er en videreudvikling af KL's blanketsamling. Formålet er at stille den forretningsviden, der ligger i blanketterne til rådighed for kommunerne i et mere digitaliseringsklart format. Her er dokumenteret forretningsprocesser for en række forretningsområder.

Ældre end 12 mdr.
 • Læs op

Indhold

  KL Forretningsviden (KLF)

  Formålet med KLF-online er stille den viden om regler og beslutningspunkter, der i dag ligger implicit i blanketterne, til rådighed for kommuner og it-leverandører i et mere tidssvarende og mere operationelt format. 

  Blanketter og KLF dækker begge store dele af den kommunale opgaveløsning. Begge har til formål at sikre lovmedholdelighed og ensartet administration på tværs af kommuner.

  KLF har samtidigt til formål at fremme KL's digitaliseringsstrategi ved at koble forretningsprocesser og forvaltningspraksis med teknologi.

  KL forretningsviden har udstiller processer og modeller på hjemmesiden KLF-online, her kan du læse mere om hvordan KLF vedligeholdes og udvikles, samt tilgå konkrete processer og arbejdsgange. 

  Gå til KLF's hjemmeside

  KLF-online

  Hvad kan KLF bruges til?

  KLF indeholder processer, data-, informations- og beslutningsmodeller. Processerne og modellerne beskriver det minimum af aktiviteter, som skal udføres for at overholde lovgivningen. Kommunerne planlægge de egentlige arbejdsgange ud fra processerne og modellerne, som kan bruges i kommunerne i forbindelse med:

  • Digitaliseringsprojekter
  • Organisationsforandringer
  • Arbejdsgange
  • Optimering og effektivisering

  Kontakt

  Konsulent

  Susanne Munch Nielsen

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3001

  E-mail: sumn@kl.dk