Gå til hovedindhold
/ Teknologier
/ Klima, teknik og miljø

Træn digital twin-teknologi

EU-projektet Local Digital Twin Toolbox tilbyder gratis online træningssessioner til kommuner. Vær med fra første session d. 8. april 2025 og bliv klogere på, hvordan jeres kommune kan få gavn af en såkaldt ”digital tvilling” af jeres by. Digitale tvillinger kan bruges til visualiseringer og simuleringer af byudvikling, trafik, klimatilpasning og meget mere.

3. apr. 2025
AI-genereret illustration vha. CHATGPT 4o

Indhold

    Det europæiske Local Digital Twin Toolbox-initiativ inviterer alle kommuner med til tre gratis online træningssessioner, som kan inspirere til at digitalisere byer ved hjælp af såkaldte digital twins – digitale tvillinger. Det skal klæde fx digitaliseringsmedarbejdere på til at forstå mulighederne i teknologien og være med til at realisere potentialet for smartere og mere bæredygtige byer.

    ”I KL opfordrer vi kommuner til at gribe muligheden og deltage i træningssessionerne og tage skridt mod smartere og mere bæredygtige byer. Sessionerne giver praktisk vejledning til, hvordan man med digitale tvillinger kan sætte ekstra skub på den digitale transformation og samtidig tilpasse løsningerne, så de passer til lokale behov,” siger Søren Nørgaard Madsen, chefkonsulent i Digitalisering og Teknologi, KL.

    Projektet skal gøre teknologien tilgængelig

    De tre online træningssessioner er skræddersyet til at give dig de værktøjer og den viden, du behøver for at få relevant data om din kommune integreret i en digital tvilling. Teknologien kan bl.a. bruges til visualiseringer og simuleringer af byudvikling, trafik, klimatilpasning og meget mere.

    Træningen udbydes som en del af EU’s projekt Local Digital Twin Toolbox. Projektet skal fremme den digitale modenhed af alle kommuner i hele EU, gøre teknologien tilgængelig og sikre muligheden for deling af data på tværs af EU. Træningen udbydes til alle kommuner i hele EU. KL understøtter udrulningen i Danmark via sit medlemskab af det såkaldte Smart Communities Network, som består af kommunale sammenslutninger fra alle 27 EU-medlemsstater.    

    Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne under hver session. Sessionerne bliver afholdt på engelsk, men der vil være undertekster, hvor det er muligt. 

    Se de tre sessioner - og tilmeld dig

    Du vil få indsigt i:

    • Hvordan digitale tvillinger kan støtte op om EU’s Green Deal-mål
    • Modenhedsværktøjet LORDIMAS – og hvordan det kan hjælpe jer med at vurdere den digitale parathed
    • Hvordan I kan udvikle jeres egen digitaliserings-roadmap
    • EU-indkøbsskabeloner og retningslinjer

    Du kan høre oplæg fra disse eksperter:

    1. Eugenia Mansutti (Eurocities): Hør om ”Climate Neutral and Smart Cities Mission” og lær, hvordan din by kan blive en aktiv deltager i kampen for klima-neutralitet.
    2. Paresa Markianidou (Technopolis Group): Få en introduktion til det gratis modenhedsværktøj LORDIMAS, som er udviklet til at vurdere lokal og regional digital modenhed. Værktøjet giver en dybdegående analyse af din kommunes digitale parathed og hjælper med at identificere områder for forbedring.
      Se LORDIMAS-værktøjet
    3. Douwe Schoondorp (Deloitte): Lær om EU's metode til at udarbejde en digi-taliserings-roadmap. Douwe tilbyder praktisk vejledning i at udvikle en strategi, der er skræddersyet til din kommunes unikke behov og mål.
    4. Eliana Gerardi (Intellera): Bliv introduceret til EU's indkøbsskabeloner og ret-ningslinjer, der er designet til at overholde EU's principper og standarder. 

    Du vil få indsigt i:

    • Hvordan man bygger en åben og robust datastruktur
    • Hvordan man sikrer, at data taler sammen på tværs
    • Open source-værktøjer til at udvikle jeres egen digitaliserings-roadmap

    Du kan høre oplæg fra disse eksperter:

    1. Michael Mulquin (OASC - Open & Agile Smart Cities & Communities): Få indsigt i, hvordan åbne og delbare data kan skabe en robust datainfrastruktur. Lær hvordan man bedst udnytter denne type data til at udvikle mere effektive kommunale tjenester.
      Michael Mulquin vil også på en workshop vise, hvordan man kan implementere åbne dataplatforme og dataspace ved brug af en åben IT-arkitektur, der understøttes af en standard for at sikre muligheden for datadeling (såkaldt Minimal Interoperability Mechanisms). Lær hvordan man kan sikre, at digital in-frastruktur kan tale sammen på tværs.
    2. Patricia Tamarit (NUNSYS): Få en introduktion til de open source-værktøjer, der er tilgængelige gennem EU's Local Digital Twin Toolbox og få in-spiration til, hvordan du kan bruge disse værktøjer til at udvikle en konkret digi-taliseringsroadmap, der understøtter din bys digitale transformation.

    Du vil få indsigt i:

    • Ressourcer og samarbejdsmuligheder via Living-in.EU’s læringsfællesskab
    • EU-finansieringsmuligheder og praktiske tips til ansøgning 

    Du kan høre disse oplæg:

    1. En række eksperter fra Eurocities, ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) og OASC (Open & Agile Smart Cities & Communities) vil præsentere Living-in.EU's læringsfællesskab. Du vil lære, hvordan du kan udnytte de ressourcer, der er udviklet for og af fællesskabet, og hvordan du aktivt kan deltage i arbejdsgrupper inden for juridiske aspekter, teknik, monitorering og måling, uddannelse og kapacitetsopbygning samt finansiering. 
    2. Ignacio Garcia Vega (Serendipity): Få en introduktion til de forskellige finansieringsmuligheder på EU-niveau. Du vil få indsigt i, hvordan du ansøger om støtte, samt hvordan du bedst forbereder din ansøgning for at maksimere dine chancer for at opnå funding. Workshoppen vil give dig praktiske tips og vejledning til at navigere i EU's finansieringslandskab og sikre ressourcer til din digitale udvikling.

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Søren Nørgaard Madsen

    Digitalisering & Teknologi

    Telefon: +45 3370 3633

    E-mail: snma@kl.dk

    Konsulent

    Lasse Jacobsen

    Digitalisering & Teknologi

    Telefon: +45 3370 3090

    E-mail: jala@kl.dk